KEY Ödemelerinde Müjdeli Haber

İlk listede bulunmayan ancak, Konut Edindirme Yardımı alma hakkına sahip olduklarını ileri sürenlere müjdeli bir haber geldi.
KEY ödemelerinde nihayet yeni bir adım atıldı. İlk listede bulunmayan ancak, Konut Edindirme Yardımı alma hakkına sahip olduklarını ileri sürenlere müjdeli bir haber geldi.
Eksik listelerin hazırlanıp tasfiye halindeki Türkiye Emlak Bankası'na iletilmesi için kurumlara tanınan sürenin uzatılması ile ilgili kanun tasarısı taslağı Başbakanlığa sevk edildi.
Hazine Müsteşarlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, tasarı taslağının yasalaşmasından sonra bilgileri kesinleşen hak sahiplerine ödemeler yeni listeler ile yapılacak. Taslak, süresi içinde listeleri tasfiye halinde Emlak Bankası'na zamanında gönderilmeyen 1,5-2 milyon kişinin sorununun çözümünü öngörüyor.
Taslakta, Sosyal Güvenlik Kurumu, sandıklar, defterdarlıklar gibi kurumlara, hak sahiplerini bildirmek için 31 Aralık 2010'a kadar süre veriliyor.
Ancak, tasfiye halinde Emlak Bankası, 3'er aylık dönemler itibariyle listelerde düzeltme ve güncelleme yaparak KEY'lerin ödenmesini sağlayabilecek.
Böylece, hak sahipleri, 2010 sonunu beklemeden paralarını alma imkanına kavuşabilecek.
Taslak ile ayrıca, kayıtları deprem, sel, yangın gibi nedenlerle zayi olan hak sahiplerinin ödemelerden yararlanabilmesi için de bir düzenleme öngörüyor.
Öte yandan Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek Bakanlar Kurulu'nun ardından yaptığı açıklamada, KEY ödemeleriyle ilgili mağduriyetlerin giderilebilmesi için yeni bir yasal düzenlemeye ihtiyaç olduğunu belirterek, "Meclis takvimi de uygun düşürse yıl sonuna kadar bunu çıkarabilirsek iyi olacak" dedi.

0 Yorum | YAZ:

Yorum Gönder

Haberler

Son Konular | Rss Feed Kayıt

E-Sorgu Son Konular