Key ödemeleri Eylül’de Yapılacak

1.2 milyon hak sahibini ilgilendiren KEY ödemeleri nin eylüle kadar yapılacağı belirtiliyor. Yeni liste 28 Haziran’a kadar Emlak Bankası’na bildirilecek.


Konut Edindirme Yardımı (KEY)hesaplarının ödenmesinde, itirazlara ilişkin değerlendirmeler sonucunda hazırlanan yeni listelerin, 28 Haziran’a kadar Tasfiye Halindeki Emlak Bankası’nın KEY Birimi’ne iletilmesi gerekiyor. Kurumlar yeni listelerini KEY Birimi’ne bildirmeye devam ederken, Sosyal Sigortalar Kurumu da 1.2 milyon civarındaki hak sahibinin itirazlarına ilişkin değerlendirmeleri sonuçlandırmaya çalışıyor. Listeleri 28 Haziran’a kadar sonuçlandırmayı planladıklarını ve herhangi bir gecikme öngörmediklerini söyleyen yetkililer, ödemelerle ilgili dava açanlara ilişkin işlemlerin ise dava sonuçlarına göre yapılacağını kaydetti. Hızlandırılmış çalışmalara karşın, ödemelerin eylüle doğru yapılabileceği ifade ediliyor.
MÜKERRER İSİMLER VAR
Tasfiye Halindeki Emlak Bankası’nın Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, gönderilen bilgilerin girişlerini yapıldığını belirtti. Listelerin işlenmesi sırasında, aynı vatandaşlık numarasının veya sicil numarasının mükerrer şekilde birkaç kişiye verilmesi gibi tespitlerin de ortaya çıktığını açıklayan Sayın, bunları kurumlarla görüşerek çözeceklerini kaydetti.

0 Yorum | YAZ:

Yorum Gönder

Haberler

Son Konular | Rss Feed Kayıt

E-Sorgu Son Konular