Danıştay Dava Dosyası Sorgulama

DANIŞTAY DAVA, MAHKEME SORGULAMA SİSTEMİ

Dava Sorgulama Sistemi, mahkemelerde görülen davaların sorgulanması amacıyla kurulmuş bir sorgulama sistemidir. İnternet üzerinden dava dosyasını takip edebileceğiniz gibi, dosyanın ne durumda olduğunu ve sorgulanmak istenen dosyanın dava sonucu bilgileri hakkında ayrıntılı bilgiler alabilirsiniz.

Sorgulama yapılırken ekranda görülen ‘evrak türü’ 3 ana başlık altında gruplandırılmıştır.

1. Normal : Bu başlık altında ilk derece mahkemesi olarak Danıştay’da görülen davalar, ilk derece mahkemelerinden (idare ve vergi mahkemeleri) temyizen incelenmek üzere gelen evraklar, dosyalar ve ilk derece mahkemelerinin ısrar kararlarının temyizen incelenmesi için gönderilen evrak ve dosyalar yer almaktadır.

2. Temyiz: Bu başlık altında ilk derece mahkemesi olarak Danıştay Dava Dairelerinde görülen dosyalara ilişkin İdari ve Vergi Dava Daireleri Kurullarına yapılan temyiz başvuruları yer almaktadır.

3. İtiraz: Bu başlık altında ilk derece mahkemesi olarak Danıştay Dava Dairelerinde görülen dosyalara ilişkin yürütmenin durdurulması istemi hakkında İdari ve Vergi Dava Daireleri Kurullarına yapılan itiraz başvuruları yer almaktadır.

Dava dosyası sorgulama işleminizi 4 bilgiye göre yapabilirsiniz:

1. Genel Evrak Numarasından Sorgulama

2. Esas Numarasından Arama Bulma

3. Geldiği Yer Esas Numarasından Arama Bulma

4. Geldiği Yer Karar Numarasından Arama Sorgulama

Bu sorgulamalara göre mahkemelerdeki dava dosyası evraklarınızı internet üzerinden takip edebilir ve dava sonucunuzu görebilirsiniz.

1 Yorum | YAZ:

misafir dedi ki...

niye linki yok sitenin

Yorum Gönder

Haberler

Son Konular | Rss Feed Kayıt

E-Sorgu Son Konular